Acasă Anchete Interne Se testează RO – ALERT

Se testează RO – ALERT

DISTRIBUIȚI

149205 – 22122017 – Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT” este testat începând de astăzi.În zonele unde se vor realiza verificările, pe terminalele conectate la rețelele operatorilor de telefonie mobilă din România vor apărea notificări cu mesajul „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT”.

IGSU asigură cetățenii că aceste testări sunt absolut necesare și apelează la înțelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat.

În etapa ulterioară, IGSU va stabili tipurile de risc și nivelurile de gravitate ale evenimentelor pentru care va fi utilizată aplicația. De asemenea, se vor căuta soluții tehnice pentru integrarea aplicației cu celelalte sisteme informatice utilizate de către autoritățile care emit avertizări.

Sistemul de avertizare a populației „RO-ALERT”, implementat cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) și al operatorilor de telefonie mobilă, va permite informarea rapidă a cetăţenilor aflaţi în zonele cu risc major de dezastre, astfel încât să adopte un comportament adecvat pentru autoprotecție în caz de urgenţă majoră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.