Acasă Anchete Interne Şi poliţiştii protestează

Şi poliţiştii protestează

DISTRIBUIȚI
foto: facebook.com/snppc.ro

149157 – 20122017 – Poliţiştii protestează în faţa Ministerului Afacerilor Interne, nemultumiţi în principal de subfinanţarea sistemului de ordine publică.  Ei reclamă, totodată, lipsa logisticii şi situaţia, pe care o consideră dezastruoasă, a unor sedii, dar şi deficitul de personal, care este de aproximativ 20.000 de poliţişti, scrie RRA.

„Doamna Carmen Dan nu înţelege lucrurile acestea, de aceea îi solicităm public demisia. E vorba de salarizare. Legea salarizării, în primul rând, nu se aplică poliţiştilor, dintr-un articol 38 au întors salarizarea şi la noi nu se aplică. Mai mult de atât, doamna Vasilescu, doamna Carmen Dan, ne-au tăiat un drept salarial care se numea ‘intervenţie de la domiciliu’. Practic, 10.000 de poliţişti, din februarie, prin dispariţia acestui drept, vor lua salariile mai mici faţă de luna decembrie. Prin dispariţia acestei instituţii, a intervenţiei de la domiciliu, intervenţie născută tocmai din dorinţa de a suplini deficitul de personal; neavând oameni, îl ţii acasă, îi creezi o obligaţie, am dat un drept”, afirmă preşedintele    Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă.

Ministerul de Interne a transmis în această dimineaţă, printr-un comunicat de presă, că va prelua revendicările poliţiştilor, urmând ca după analizarea lor, acestea să fie discutate în cadrul unei viitoare întâlniri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.