Acasă Uncategorized Sorin Oprescu, încă un dosar: Dosarul ”Poliția călare” continuă

Sorin Oprescu, încă un dosar: Dosarul ”Poliția călare” continuă

DISTRIBUIȚI

148986 – 08122017

Procurorii DNA au înștiințat Poliția Locală a Municipiului București că au schimbat încadrarea din suspecți în inculpați pentru trei șefi de serviciu, dar și pentru fostul director Ion Țincu, în prezent consilier juridic la cabinetul parlamentar al deputatului PSD Eugen Nicolicea.

Potrivit Cotidianul.ro, procurorii DNA au transmis miercuri o înștiințare la Poliția Locală a Municipiului București, în care au informat că s-a schimbat încadrarea a trei șefi de serviciu din suspecți în inculpați în dosarul Fandax – Poliția Călare. Este vorba despre Carmen Barbu, șef Serviciu juridic, Andrei Gabriel, șef Serviciu achiziții și investiții, și Mihaela Cârnaru, șef Serviciu buget-finanțe. Potrivit înștiințării, s-a instituit sechestru asigurător pe bunurile inculpaților, pentru echivalentul în lei al sumei de 500.000 de euro.

Calitatea de inculpat o are de miercuri și Ion Țincu, fost director al Poliției Locale a Municipiului București. Acesta a fost destituit din funcție de actualul primar general, Gabriela Firea, la sfârșitul anului 2016. În prezent, Țincu este angajat la Parlament, la cabinetul deputatului PSD Eugen Nicolicea.

Ancheta procurorilor s-a declanșat în urma sesizării făcute în 2014 de Ioan Gâf Deac, fost consilier general al Partidului Noua Generație, care a fost membru al unei comisii de control în vremea mandatului său. Toți inculpații sunt acuzați de ”abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

Tot miercuri dimineață, Curtea de Conturi a început un control tematic amănunțit care vizează perioada 2016 – 2017.

Fostul primar general al Capitalei Sorin Oprescu este cel care a semnat dispoziția de primar prin care a abilitat societatea Fandax să aplice sancțiuni contravenționale.

Povestea serviciului de patrulare călare începe în 2010, când între Poliția Locală a Municipiului București și societatea Fandax Group s-a încheiat un contract. Prin anexe succesive, acest contract s-a transformat în niște obligații ale Fandax Group de a desfășura activități de poliție. Potrivit declarațiilor din interior, acest lucru s-a făcut în baza unei dispoziții de primar a lui Sorin Oprescu, decizia 529/2010, prin care Poliția Locală a primit atribuții privind constatarea contravențiilor și aplicarea lor. În același timp cu Poliția Locală, aceste atribuții le-a primit și Fandax Group. Societatea aparține lui Iordan Petre Petro și Nuțu Ștefan, care au avut anterior contracte și cu Ministerul Apărării Naționale, unde păzeau obiective militare dezafectate. Fandax Group era o firmă formată din agenți de pază care deținea circa 25 de cai, cu doi agenți pe tură, adică 50 de oameni pe zi. Ei au fost plătiți și îmbrăcați în uniforme ale Poliției Locale, neavând atribuții în acest sens. Patrula Călare a semnat peste 100 de procese-verbale, zilnic, de miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.