Acasă Externe Agenda Europeana Tinerii din  Mehedinți dezbat viitorul UE la Bruxelles

Tinerii din  Mehedinți dezbat viitorul UE la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

 149188 – 21122017 – Comitetul Ecomic și Social European a selectat Colegiul Tehnic Decebal din județul Mehedinți printre cele 33 de școli din întreaga Europă, care vor veni la Bruxelles în luna martie și vor prezenta instituțiilor europene opinia lor în legătură cu rolul pe care cultura îl joacă în viitorul Europei.

Elevii vor căuta răspunsuri, vor dezbate și vor supune la vot cele trei propuneri pe care instituțiile europene le vor lua în calcul în procesul de elaborare a politicilor.

Școala a fost selectată să participe la această inițiativă prin intermediul unei sesiuni de loterie electronică desfășurată la Bruxelles, la 6 decembrie.

Va fi implicată câte o școală din fiecare dintre cele 28 de state membre ale UE și din cele cinci țări candidate (Albania, fosta Republică iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, Serbia și Turcia).

Intitulată , manifestarea este organizată de Comitetul Economic și Social European (CESE), vocea societății civile la nivel european, și este evenimentul emblematic al Comitetului dedicat tinerilor.

Elevii de liceu își vor părăsi sălile de clasă șivor veni la Bruxelles pe 15 și 16 martie, pentru a-și împărtăși punctele de vedere și ideile și pentru a lucra împreună pe tema „Uniți în diversitate: un viitor mai tânăr pentru cultura europeană”. Vor aborda chestiuni precum: Ce este cultura europeană: doar suma diferitelor tradiții naționale sau există valori comune care ne fac pe toți europeni?; Care este rolul culturii și al schimburilor culturale în viața elevilor?; Ce poate face Uniunea Europeană pentru promovarea culturii (cinema, muzică, dans, literatură, teatru etc.), precum și pentru o mai bună protecție a patrimoniului cultural?; Ce rol ar putea juca cultura în renașterea economică din regiunile și orașele Europei?; Cum poate această renaștere să le ofere tinerilor noi oportunități în ceea ce priveşte crearea de noi locuri de muncă?; Cum pot să faciliteze acest proces UE și statele membre?

Prin această inițiativă, CESE dorește să se asigure că opiniile, experiențele și ideile generației mai tinere sunt luate în considerare în procesul de elaborare a politicilor UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.