Acasă Externe Agenda Europeana Un nou apel pentru integrarea în spaţiul Schengen

Un nou apel pentru integrarea în spaţiul Schengen

DISTRIBUIȚI

 149073 – 14122017 – Eurodeputatul Victor Boştinaru, vicepreşedintele Grupului S&D pentru politică externă, a făcut un nou apel către Consiliul European pentru integrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen. Intervenția eurodeputatului Victor Boștinaru a fost făcută în contextul unei dezbateri pe acest subiect, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, în prezența Ministrului adjunct pentru Afaceri Europene din partea Estoniei, Matti Maasikas și a Comisarului european pentru migraţie şi afaceri interne, Dimitris Avramopoulos.

„Vă spun din start că nu îmi propun astăzi să-i învăț pe colegii de la ECR și cu atât mai puțin pe doamna Macovei, despre ce înseamnă Schengen. Ar fi o pierdere de timp! România și Bulgaria sunt două țări profund europene, cu contribuții majore în cadrul FRONTEX – recunoscute ca atare – și care contribuie considerabil la asigurarea controlului și securității frontierelor externe ale Uniunii Europene, fiind angajate în același timp, cu onestitate și loialitate, la construcția viitorului Uniunii Europene.

Rapoarte succesive ale Parlamentului European și evaluări succesive ale Comisiei Europene după 2011 au confirmat îndeplinirea tuturor – repet -, a tuturor standardelor tehnice prevăzute în procesul de aderare.

 Opoziția unor state membre se bazează mai degrabă pe rațiuni politice și economice, devenind deja o formă vădită de discriminare care continuă să afecteze economia celor două state.  Parlamentul European trebuie să ceară astăzi Consiliului să dea în sfârșit concurs propunerii Comisiei de acum două luni de zile pentru primirea, de îndată, a României și Bulgariei în spațiul Schengen. Sunt convins că valorile solidarității între statele membre și excluderea standardelor duble nu sunt doar sloganuri bune pentru campania electorală. Închei cu încrederea și speranța că partenerii europeni ai României, Bulgariei și ai Croației vor dezgheța acest dosar, astfel încât, cele două țări să devină cât mai repede membre ale spațiului Schengen, iar Croația să adere atunci când condițiile sunt îndeplinite”, a transmis eurodeputatul  Victor Boștinaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.