Acasă Politic USR vrea să adere la ALDE

USR vrea să adere la ALDE

DISTRIBUIȚI
foto:alde.eu

148908 – 05122017 – Liderii USR pregătesc terenul pentru o aderare la ALDE, partidul european condus de belgianul Guy Verhofstadt, din care face parte și ALDE din România. În perioada 1 – 3 decembrie, la Ambsterdam a avut loc al 38-lea congres ALDE (Alliance des démocrates et des libéraux pour l’Europe). La eveniment a participat și președintele USR, Dan Barna. Potrivit surselor din partid, USR caută în această perioadă să adere la o familie politică europeană, iar ALDE ar fi cea mai apropiată ca ideologie.

Conform uzanțelor, cu privire la prezența unui partid dintr-o țară anume la congresul ALDE ar trebui să fie consultat și partidul care este deja membru al familiei europene a liberalilor. O eventuală opoziție a partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu față de o primire a USR în ALDE nu ar fi însă o chestiune nouă. Odată cu tranformarea PD în PDL și trecerea peste noapte de la stânga la dreapta spectrului politic, PNȚCD s-a opus acceptării PDL în Partidul Popular European. Acest lucru nu a împiedicat însă primirea fostului partid al lui Traian Băsescu în rândul popularilor europeni, din care mai fac parte în prezent PNL și UDMR, reamintește Știripesurse.ro.

Președintele USR, Dan Barna, a confirmat participarea la congresul ALDE, dar afirmă că decizia afilierii europene nu este una urgentă, urmând să fie luată înaintea europarlamentarelor din 2019. Formațiunea vizează aderarea la o familie politică europeană de centru-dreapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.