Acasă Anchete Interne 11 cetățeni străini depistați în situații ilegale, în zilele de weekend

11 cetățeni străini depistați în situații ilegale, în zilele de weekend

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

149393 – 15012018 – În acest sfârșit de săptămână, în urma acțiunilor întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat 11 persoane în situații ilegale, fiind emise 10 documente administative, prin care acestea sunt obligate să părăsească teritoriul României în termen de 3, respectiv 15 zile. O persoană a fost îndrumată să își reglementeze dreptul de ședere, în scop de reîntregirea familiei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au desfăşurat, în perioada 12-14 ianuarie a.c., acțiuni proprii și în cooperare cu alte structuri din cadrul M.A.I. cu atribuții în domeniu, pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini.

Astfel, polițiștii de imigrări au depistat, în situații ilegale, pe raza municipiului București și a județelor Arad, Bacău, Caraș-Severin, Iași, Ilfov, Maramureș, Suceava, Satu Mare și Tulcea 11 cetățeni străini dintre care 7  bărbați și 4 femei, cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis decizii de returnare față de 9 persoane din Turcia (2), Irak (2), Republica Modova (2), Siria, El Salvador și Serbia, prin care s-a dispus returnarea sub escortă sau obligația să părăsească țara în termen de 15 zile. În cazul cetățenilor din Irak s-a dispus tolerarea rămânerii pe teritoriul României.

Față de un bărbat din Ecuador a fost emisă comunicare de părăsire a teritoriului României, fiind obligat să părăsească țara noastră în termen de 3 zile, iar o altă femeie din Moldova a fost îndrumată să se prezinte la sediul structurii de imigrări din raza de reședință cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de ședere în scop de reîntregirea familiei.

Polițiștii de imigrări au aplicat sancțiuni contravenționale cu avertisment și amendă în valoare totală de 1.600 lei. De asemenea, la ieşirea din ţară, pe numele a două persoane din Turcia și Siria va fi aplicată măsura de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni și 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.