Acasă Social Educatie Adronescu îi dă peste nas lui Pop

Adronescu îi dă peste nas lui Pop

DISTRIBUIȚI

149327 – 10012018 – Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat, la Adevărul Live, că propunerile de planuri-cadru ale şefului de la Învăţământ Liviu Pop, care printre altele vizează diminuarea numărului de ore de Fizică, respectiv de Tehnologia Informaţiei şi Limbi Străine, reprezintă o mare greşeală.

Conform sursei citate, Andronescu a criticat noile propuneri de planu-cadru pentru liceu, argumentând că nu poţi să ghilotinezi materii de bază şi să le înlocuieşti cu discipline ce ar trebui să regăsească în zona extracurriculară. „Este o mare greşeală. Voi propune colegilor din Comisia de Învăţământ să ne întâlnim în ultima săptămâna din ianuarie cu ministrul Educaţiei şi să avem o discuţie aplicată despre aceste planuri-cadru. Trebuie ridicată problema unor discipline esenţiale. Am introdus Informatica în ciclul gimnazial de aproape 17 ani. De altfel, a crescut industria IT. Nu avem de ce să nu recunoaştem acest lucru. Avem şi facultăţi mai dezvoltate din zona asta de electronică şi de calculatoare. Nu ne putem bate joc de pregătirea elevilor din liceu“, a afirmat Ecaterina Andronescu.

Oficialul a mai declarat că ,,nu poţi să ghilotinezi pur şi simplu programul disciplinei de Fizică şi să o înlocuieşti cu altceva. Poţi să faci educaţie complementară. Poţi să faci educaţia artistică prin ceea ce înseamnă educaţia extracurriculară. Nu poţi să înlocuieşti o disciplină de bază cum este Fizica sau Chimia cu lucruri care nu ne duc în sus, ci ne coboară pe această scară a valorilor“, a completat senatorul.

Fostul ministru al Educaţiei a criticat şi scoaterea celei de a doua limbi străine din trunchiul comun de discipline. „Trăim într-o lume globalizată. Eu vin din domeniul Ştiinţelor Exacte însă nu am cum să spun că Limbile Străine nu reprezintă un domeniu esenţial. Suntem o ţară situată în Europa. Este important să ştim să comunicăm cu cetăţenii din celelalte ţări“. Sursa: Adevărul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.