Acasă Anchete Atac asupra unui echipaj al Poliţiei de Frontieră

Atac asupra unui echipaj al Poliţiei de Frontieră

DISTRIBUIȚI

149618 – 31012018 –  În data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 00.00, o patrulă mobilă din cadrul Sectorului P.F. Poienile de Sub Munte, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat un autoturism de teren care a evitat echipajul polițiștilor de frontieră, şoferul întorcând brusc şi deplasându-se în mare viteză spre localitatea Repedea, jud. Maramureș.

Autoturismul în cauză a fost ajuns şi blocat de autospeciala Poliţiei de Frontieră, moment în care un polițist de frontieră s-a deplasat la mașină în vederea legitimării persoanelor. Ajuns lângă mașină, poliţistul de frontieră a fost lovit de conducătorul auto şi a căzut, timp în care celelalte persoane aflate în autoturism au coborât şi i-au aplicat mai multe lovituri. Deşi colegul de echipaj a intervenit imediat, şi acesta a fost lovit de celelalte persoane.

Unul dintre agresori a aruncat pe polițistul de frontieră și pe autospecială benzină, amenințând că îi va incendia, iar conducătorul autoturismului l-a amenințat pe poliţistul căzut, cu un topor.

Imediat, s-a solicitat sprijinul unei echipe de intervenție iar cei doi polițiști agresaţi s-au deplasat, pentru acordarea de îngrijiri medicale, la Unitatea de Primiri Urgențe din Localitatea Poienile de Sub Munte. În urma investigațiilor medicale, unul dintre polițiști a fost transportat la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus pentru îngrijiri de specialitate. Aici s-a constatat că acesta prezintă un traumatism cranio-cerebral, contuzii la nivelul feței, traumatisme ale umărului stâng și ale mâinii drepte, precum și o arsură chimică facială și intoxicație cu vapori de benzină.

Echipa operativă din cadrul Sectorului Politiei de Frontieră împreună cu un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Leordina au ajuns la fața locului, moment în care, în zonă s-au adunat aproximativ 30 de persoane, majoritatea cunoscute cu preocupări în sfera criminalității transfrontaliere, care au devenit recalcitrante, iar una dintre ele a spart oglinda autospecialei Poliției de Frontieră folosind un obiect contondent.

Au fost reținuți doi indivizi care au luat parte la agresarea polițiștilor, celelalte persoane continuând să fie agresive şi încercând să faciliteze fuga celor doi. Deoarece aceștia au ignorat somațiile prin voce, polițiștii de frontieră au executat patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, iar conflictul s-a aplanat. Cele două persoane care i-au agresat pe polițiștii de frontieră au fost reţinute, şi urmează a fi prezentate procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.