Acasă Anchete Interne Au încercat să treacă fraudulos în România

Au încercat să treacă fraudulos în România

DISTRIBUIȚI

149350 – 11012018 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă, Otopeni, au descoperit, în ultimele 24 de ore, mai multe documente false sau falsificate, pe care opt persoane le-au prezentat la controlul de frontieră.

“În data de 10.01.2018, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă, Otopeni, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, spre direcţia Bruxelles, şase persoane care s-au legitimat cu documente eliberate de autorităţile din Palestina, în care erau aplicate vize Schengen.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea vizelor aplicate în paşapoarte, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care polițiștii de frontieră au constatat că nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

În urma cercetărilor s-a stabilit că este vorba despre şase cetăţeni din Palestina, trei adulţi în vârstă de 31 ani şi trei minori cu vârste cuprinse între  2 şi 7 ani.

Cu privire la cele constatate, adulţii au declarat că în data de 04.01.2018 s-au întâlnit în Bucureşti cu o persoană a cărei identitate reală nu o cunosc, căreia i-au plătit suma totală de 3.000 euro pentru a le aplica vizele false, necesare călătoriei până într-o ţară din Spaţiul Schengen. Cei şase au fost predaţi lucrătorilor Inspectoratului General pentru Imigrări”, transmite Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei, fals si uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

Conform sursei citate, tot ieri, în jurul orei 19.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă, Otopeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor pentru intrarea în România, cu o cursă din direcţia Atena, Grecia, un bărbat care s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile din Siria.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea filei informatizate a documentului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au stabilit ca este falsă, iar bărbatul a fost returnat cu următoarea cursă în direcţia Atena.

Astăzi de dimineaţă, în jurul orei 06.00, s-a prezentat pentru a intra în România, cu o cursă din direcţia Larnaca, Cipru, un cetăţean indian care s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile din India şi un permis de şedere din Cipru.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că permisul de şedere este fals, fapt pentru care bărbatul, în vârstă de 26 de ani, a fost returnat în Cipru cu următoarea cursă.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.