Acasă Politic Căldură de la japonezi

Căldură de la japonezi

DISTRIBUIȚI

149425 – 17012018 – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a vizitat, marți, impreuna cu prim-ministrul Guvernului Japoniei, Shinzo Abe, Gradina Japoneza din parcul Regele Mihai (Herastrau), care a fost reabilitata la sfarsitul anului trecut de ALPAB.

Firea i-a explicat oaspetului japonez că specialistii Municipalitatii au avut o” colaborare exceptionala” cu expertii Ambasadei Japoniei care au acordat asistenta tehnica de specialitate in reamenajarea acestei gradini tematice.

Cei doi oficiali au discutat si despre memorandumul semnat de Primaria Capitalei cu firma japoneza Itochu Corporation pentru modernizarea Sistemului Centralizat de Alimentare cu Energie Termică din Bucuresti, Firea multumindu-i astfel premierului pentru faptul ca finantarea investitiei in sistemul de alimentare cu energie termica va fi asigurata dintr-un imprumut acordat de Guvernul Japonez.

Premierul Shinzo Abe a dat asigurari ca guvernul pe care il conduce va sprijini proiecte de dezvoltare in Capitala si spera intr-o colaborare viitoare in mai multe domenii de interes pentru Bucuresti, unul din domeniile prioritare fiind asigurarea sigurantei populatiei in domeniul protectiei antiseismice.

Conform memorandumului incheiat intre PMB si Itochu Corporation, implementarea solutiilor japoneze va fi analizata atat pentru amplasamentele actualelor CET-uri din Bucuresti, cat si pentru trei amplasamente noi in zona de nord-est a Capitalei, zona foarte deficitara din punct de vedere al transportului si distributiei apei fierbinti. Costurile acestui studiu de fezabilitate vor fi suportate dintr-un grant oferit de Guvernul Japoniei (prin Ministerul Economiei, Comertului si Industriei – METI), intermediat de firma Itochu Corporation.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.