Acasă Politic Cezar Preda, preşedinte al Grupului Partidului Popular European din cadrul APCE

Cezar Preda, preşedinte al Grupului Partidului Popular European din cadrul APCE

DISTRIBUIȚI

 

149519 – 23012018 – Cu ocazia primei părţi a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg (22 – 26 ianuarie 2018), deputatul Cezar Preda a fost ales în funcţia de preşedinte al Grupului Partidului Popular European (PPE/CD).

Adresându-se membrilor PPE, parlamentarul român a precizat că va apăra libertatea de exprimare și de informare, libertatea de circulație a ideilor în cadrul grupului şi că va acorda o importanţă deosebită în ceea ce priveşte imparţialitatea şi echilibrul în luarea deciziilor.

Principalii contracandidaţi pentru această funcţie au fost un parlamentar olandez, respectiv Maria Gertruda Hermina Cecilia Oomen-Ruijten, şi un parlamentar lituanian, respectiv Emanuelis Zingeris. Votul s-a desfăşurat în cadrul a două tururi de scrutin, permiţând poziționarea competitivă a tuturor candidaţilor.

Partidul Popular European este cel mai mare partid transnațional din Europa, aparținând familiei centrului politic, rădăcinile sale fiind profund ancorate în istoria și civilizația continentului european. Conștient de moștenirea sa spirituală și morală, PPE rămâne hotărât în implicarea sa în cadrul Consiliului Europei, o organizație bazată pe principiile statului de drept și pe valorile drepturilor omului și ale libertăților fundamentale. Prin acțiunile lor în cadrul Consiliului Europei și în parlamentele lor naționale, cei peste 200 de membri ai Grupului Partidului Popular European s-au angajat să consolideze și să stabilizeze libertatea și democrația, drepturile omului, pacea, prosperitatea, solidaritatea și coeziunea socială.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.