Acasă Social Cod portocaliu de ninsori și viscol

Cod portocaliu de ninsori și viscol

DISTRIBUIȚI

­149436 – 17012018 – Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod portocaliu  şi cod galben  de ninsori şi viscol pentru mai multe judeţele ale ţării.

Codul Galben este valabil din data 17 ianuarie, ora 14 până la 18 ianuarie, ora 22, iar fenomene vizate sunt: precipitațiile însemnate cantitativ, predominant ninsori; intensificări ale vântului.

În intervalul menționat în zona de munte va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. De asemenea, în după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitații mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.În a doua parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) și în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud, centru, est și la munte, unde vor fi rafale de 50…70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea și pe crestele montane înalte, 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

În sudul, sud-estul și centrul țării, pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei.

Codul Portocaliu este valabil între 17 ianuarie, ora 18 – 18 ianuarie, ora 20. Fenomene și regiuni vizate: vânt puternic, viscol, zăpadă troienită în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură;

În Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, viteza vântului la rafală va depăși 80…90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Un alt Cod Portocaliu este valabil în intervalul 18 ianuarie, ora 01 – 18 ianuarie, ora 17.  Fenomene și regiuni vizate: vânt tare, ninsori viscolite în județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și zona joasă a județelor Neamț și Bacău.

În județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și în zona joasă a județelor Neamț și Bacău, vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75…85 km/h și temporar va ninge viscolit.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.