Acasă Economie Consiliul Concurenței: Încă șase companii amendate cu 73 milioane de lei

Consiliul Concurenței: Încă șase companii amendate cu 73 milioane de lei

DISTRIBUIȚI
consiliul-concurentei

149273 – 08012018 – Şase companii au fost amendate de Consiliul Concurenţei cu 73 de milioane de lei, aproximativ 15,8 milioane de euro, pentru încheierea a două înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa comercializării contoarelor şi echipamentelor conexe pentru măsurarea energiei electrice.

O altă firmă a scăpat de amendă pentru că a făcut apel la programul de clemenţă, aducând dovezi privind existenţa faptelor anticoncurenţiale.

Inspectorii de concurenţă au constatat că în perioada noiembrie 2008 – septembrie 2015, şapte companii au stabilit modul în care urmau să participe la licitaţiile organizate de EON, Enel, CEZ şi Electrica, astfel încât să nu se suprapună şi fiecare dintre participanţi să câştige contracte de furnizare de echipamente cu eforturi minime.

Din cauza înţelegerilor anticoncurenţiale, a crescut artificial preţul de achiziţie pentru respectivele echipamente şi în final, consumatorii au plătit facturi mai mari la energia electrică.

Într-o altă înţelegere două firme au convenit să-şi împartă licitaţiile organizate de Electrica Muntenia Nord şi Electrica Transilvania Sud pentru atribuirea contractelor de lucrari de modernizare a contorizarii energiei electrice la blocurile de locuinte din zona de activitate a filialelor respective, în perioada octombrie 2010 – iulie 2012.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.