Acasă Economie Contrabanda cu încălțăminte și îmbrăcminte, în floare

Contrabanda cu încălțăminte și îmbrăcminte, în floare

DISTRIBUIȚI

149302 – 09012018 – Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit aproximativ 6.000 articole încălțăminte, textile și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care 11 persoane, nouă cetățeni români și doi cetățeni turci, au încercat să le introducă ilegal în țară.

La 6 ianuarie, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele din cadrul Serviciului Teritorial Teleorman, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de intrare în ţară un cetățean român, în vârstă de 57 ani, la volanul unui automarfar, înmatriculat în România. Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, au fost descoperite mai multe cutii cu încălțăminte care purtau numele unor mărci înregistrate, fiind identice sau similare cu acestea.

Din documentele prezentate de şofer nu rezulta marca produselor transportate, iar la verificări s-a stabilit că este vorba despre 4.752 perechi pantofi sport susceptibile a fi contrafăcute.

De asemenea, în zilele de 6 și 7 ianuarie, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Ploieşti, au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, au fost selectate pentru control mai multe autocare aparținând unor firme de transport internațional. Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în calele acestora, cantitatea totală de 1.220 articole textile, încălțăminte și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt opt cetățeni români și doi cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 32 și 52 de ani, pasageri în mijloacele de transport internaţional. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazare din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le comercializa și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare totală dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 405.110 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.