Acasă Externe Deputatul Cozmanciuc, ales în mai multe funcţii de conducere la APCE

Deputatul Cozmanciuc, ales în mai multe funcţii de conducere la APCE

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

149550 – 25012018 – Cu ocazia primei părţi a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg, care s-a desfășurat în perioada 22 – 26 ianuarie 2018, parlamentarii români au fost aleşi în funcţii de conducere la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

Deputatul Mugur Cozmanciuc a fost reales pentru un nou mandat de vicepreşedinte al Subcomisiei pentru probleme infracţionale și lupta împotriva terorismului, care funcționează în cadrul Comisiei pentru afaceri juridice şi drepturile omului a APCE.

De asemenea, parlamentarul român este membru şi în anul 2018 al Subcomisiei privind relaţia cu OCDE şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, din cadrul Comisiei pentru afaceri politice şi democraţie a APCE.

Tot în cadrul lucrărilor primei părţi a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg deputatul PNL Mugur Cozmanciuc a fost desemnat reprezentantul Comisiei pentru afaceri politice și democrație a APCE la reuniunile Consiliului pentru alegeri democratice din cadrul Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei, cunoscută ca şi Comisia de la Veneţia. Principalii contracandidaţi pentru această funcţie au fost un parlamentar englez, respectiv Lordul George Foulkes, care este membru al Camerei Lorzilor a Parlamentului Regatului Unit şi membru al Partidului Laburist, şi un parlamentar spaniol, Jordi Xucla, care a fost ales supleantul deputatului român.

Totodată, deputatul Cozmanciuc a fost desemnat membru supleant pentru a reprezenta Comisia pentru afaceri juridice şi drepturile omului a APCE la reuniunile Comisiei de la Veneţia.

Nu în ultimul rând, deputatul a fost desemnat raportor al Comisiei APCE pentru afaceri politice şi democraţie pe tema ”Evaluarea parteneriatului pentru democraţie” acordat Parlamentului Republicii Kârgâzstan, în şedinţa Comisiei de joi, 25 ianuarie 2018, de la Strasbourg.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.