Acasă Economie Din nou despre metroul înspre Otopeni

Din nou despre metroul înspre Otopeni

DISTRIBUIȚI

 149426 – 17012018 – Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, a discutat, la Palatul Victoria, cu delegația oficială și economică din Japonia condusă de Kotaro Nogami, director adjunct al cabinetului prim-ministrului Japoniei, șeful misiunii economice. Agenda întâlnirii a vizat dezvoltarea relațiilor româno-nipone și cooperarea bilaterală sectorială, preponderent economică, inclusiv în contextul finalizării Acordului de parteneriat extins de colaborare dintre Japonia și Uniunea Europeană.

”Aprofundarea relațiilor româno-nipone reprezintă o prioritate a componentei de politică externă din Programul de Guvernare, pe care ne dorim să o promovăm cu eficiență și va rămâne un obiectiv constant al României indiferent de formula de guvernare de la București”, a declarat vicepremierul Paul Stănescu, amintind faptul că Japonia este unul dintre principalii parteneri economici din Asia ai României.

Mai mult de 70 de companii japoneze sunt deja prezente în România, asigurând circa 40.000 de locuri de muncă în domenii economice importante precum infrastructură, energie, componente auto, agricultură. ”Toate investițiile nipone prezente deja în România sunt adevărate povești de succes, care sperăm să atragă și alți potențiali investitori pe piața românească”, a adăugat vicepremierul Paul Stănescu.

Proiecte concrete despre care s-a discutat în cadrul întrevederii de la Palatul Victoria au fost podul suspendat peste Dunăre Brăila – Tulcea, care va fi construit de  asociere de firme italiene și nipone și pentru care a fost semnat contractul recent, la Ministerul Transporturilor, precum și începerea, în cursul acestui an, a lucrărilor de construcție a magistralei de metrou M6, care va lega Bucureştiul de aeroportul Henri Coandă și care va fi construit, de asemenea, cu participarea unor firme nipone. Alte exemple de colaborare româno-nipone în plan economic care au fost menționate în cursul întrevederii au fost reabilitarea și modernizarea centralelor Turceni, Paroșeni și Ișalnița și memorandumul semnat la sfârșitul anului trecut pentru realizarea unui studiu energetic vizând eficientizarea sistemului de termoficare din București.

Miniștrii prezenți la întrevederea vicepremierului Paul Stănescu cu delegația niponă au prezentat, pentru fiecare dintre domeniile economice de interes pentru investitorii din Japonia, oportunitățile de cooperare oferite de România.

Membrii delegației din Japonia, din care au făcut parte și 17 oameni de afaceri niponi care au investit în România, au subliniat, la rândul lor că țara noastră prezintă un interes major pentru mediul de afaceri nipon, având în vedere că țara noastră este o economie foarte importantă în plan regional. România înregistrează pentru al doilea an consecutiv cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.