Acasă Externe Donald Trump, tot mai supărat pe UE

Donald Trump, tot mai supărat pe UE

DISTRIBUIȚI

149577 – 29012018 – Preşedintele SUA Donald Trump a atenţionat Uniunea Europeană să se aştepte la represalii pentru tratamentul ”foarte nedrept” aplicat Statelor Unite în relaţiile lor comerciale, conform unui interviu televizat difuzat duminică seară, citat de AFP şi Dpa, preluate de Agerpres.

„Uniunea Europeană a tratat SUA într-un mod foarte nedrept în materie de comerţ”, a declarat Trump într-un interviu pentru postul britanic de televiziune ITV. Preşedintele american a vorbit despre dificultatea Statelor Unite de a-şi exporta produsele în UE, în timp ce „ei îşi trimit produsele la noi fără taxe sau cu taxe foarte mici”. Trump a atenţionat că este o situaţie „foarte nedreaptă”.

„Am avut multe probleme cu Uniunea Europeană, iar aceasta s-ar putea transforma în ceva foarte mare (…) din punct de vedere comercial”, a afirmat liderul de la Casa Albă în interviul realizat joi în marja Forumului Economic Mondial de la Davos.

„Cred că acest lucru se va finaliza clar în detrimentul” Uniunii Europene, a mai spus Donald Trump. Întrebat despre ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, Trump a spus că ar fi fost „mai ferm” decât premierul britanic Theresa May în negocierile cu Bruxellesul privind acordul de retragere.

„Nu, nu aş fi negociat aşa cum s-a negociat”, a răspuns Trump la întrebarea dacă Theresa May s-a ”poziţionat bine” în negocierile privind Brexit-ul.

„Aş fi avut o atitudine diferită. Cred că aş fi spus că Uniunea Europeană nu o duce atât de bine pe cât ar fi trebuit să o facă. Şi aş fi adoptat o poziţie mai fermă asupra retragerii”, a afirmat preşedintele american.

În ianuarie 2017, liderul american a spus că Marea Britanie „a avut dreptate” să părăsească o Uniune Europeană dominată, în opinia sa, de Germania, prezicând că Brexit-ul va fi „un succes” şi că blocul comunitar va continua să se fragmenteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.