Acasă Politic Dumitru Oprea: Revoluţia fiscală, un experiment riscant

Dumitru Oprea: Revoluţia fiscală, un experiment riscant

DISTRIBUIȚI

149248 – 04012018 – Experimentul fiscal-bugetar De la 1 ianuarie 2018 au intrat în vigoare majoritatea prevederilor cuprinse în „Revoluţia fiscală“. “Curând, sărbătorile de iarnă vor fi uitate, iar locul lor va fi luat de o realitate în care utopia fiscal-bugetară a fost făcută, cu cele mai josnice intenții, de către coaliţia PSD-ALDE” este de părere deputatul Dumitru Oprea.

Potrivit acestuia, în lipsa unor studii de impact, trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat și alte astfel de măsuri nu vor rămâne fără urmări. “Guvernul a dat ordonanțe de urgență pe bandă rulantă înainte de sărbători, în ideea de a mai remedia măcar o parte dintre efectele cu potențial exploziv din pachetul legislativ din domeniul fiscalității adoptat anterior. Tăvălugul a fost însă pornit, iar multe dintre efectele colaterale sunt imposibil de anticipat” mai afirmă acesta.

Dumitru Oprea mai susţine că rezultatele acestor măsuri se vor vedea la sfârşitul lunii ianuarie. “Mediul economic s-a obișnuit, în 2017, cu multă gălăgie dinspre Palatul Victoria. Multe dintre măsurile discutate au fost „uitate“, iar pentru companii a devenit o misiune imposibilă să facă distincția între ce se propune şi ce se aplică. Doar că, de data aceasta, cel mai riscant experiment făcut în ultimii ani în economia românească a început să producă efecte!” conchide deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.