Acasă Externe În Europa nu trebuie să existe alternative la NATO

În Europa nu trebuie să existe alternative la NATO

DISTRIBUIȚI

 149328 – 10012018 – Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a lăudat, marți, eforturile Europei de a-și consolida capacitățile de apărare, însă a adăugat că în Europa nu trebuie să existe o alternativă la Alianța Nord-Atlantică, scrie site-ul agenției Anadolu, potrivit Cotidianul.ro.

În cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul NATO din Bruxelles alături de Borut Pahor, președintele Sloveniei, Stoltenberg a atras atenția că în Europa nu trebuie să fie creată o alternativă la NATO.

”Am adus cooperarea dintre NATO și UE la un nou nivel. Lucrăm împreună la probleme ce țin de amenințări cibernetice, hibride, mobilitate militară și în multe alte aspecte și salut eforturile de consolidare a apărării europene, însă este foarte important ca acestea să nu fie o alternativă la NATO. Sunt inițiative care trebuie dezvoltată complementar cu NATO”, a declarat Stoltenberg.

”Alianța se adaptează la un climat de securitate nou și mult mai solicitant în care Rusia are o abordare mai agresivă în est, în care terorismul și violența s-au intensificat în sud și nu în ultimul rând cu problemele din Siria, Irak și din întreg Orientul Mijlociu. NATO răspunde la aceste noi condiții. Întărim apărarea colectivă din Europa și proiectăm stabilitate dincolo de granițele noatre. Facem asta în Balcanii de Vest, dar și în Irak sau Afganistan unde luptăm împotriva terorismului”, a adăugat secretarul General al NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.