Acasă Politic Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, la discuții cu omologul său din Georgia,...

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, la discuții cu omologul său din Georgia, Levan Izoria

DISTRIBUIȚI

 149624 – 31012018 – Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a avut miercuri, 31 ianuarie, la sediul M.Ap.N., o întâlnire cu omologul din Georgia, Levan Izoria, aflat în vizită oficială în România. Potrivit MApN, agenda de discuţii a fost axată pe aspecte de interes reciproc privind cooperarea militară bilaterală, stadiul actual al relaţiilor dintre cele două state, precum şi pe noile perspective de intensificare a dialogului în domeniul apărării.

Activitatea a reprezentat o bună oportunitate de a reconfirma angajamentul ferm al României pentru susţinerea parcursului euro-atlantic al partenerului georgian. În context, ministrul apărării naţionale a subliniat că țara noastră va continua să sprijine activ procesul de reformă şi modernizare a forţelor armate georgiene, în scopul întăririi sistemului de apărare şi creşterii interoperabilităţii cu statele aliate.

De asemenea, ministrul Mihai Fifor a exprimat aprecierea pentru participarea Georgiei la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan, cel mai important efort operaţional al Alianţei. Ministrul georgian al apărării a exprimat interesul pentru dezvoltarea cooperării în domeniul apărării cu partea română şi a menţionat intenţia de a spori participarea la activităţile practice de pregătire şi instruire organizate în țara noastră.

De asemenea, cei doi miniştri au convenit asupra demarării unui proces de consultări periodice în vederea identificării unor noi proiecte de cooperare în domeniul apărării, având în vedere, de asemenea, evoluţiile din mediul actual de securitate din regiunea Mării Negre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.