Acasă Anchete Justitie Mirela Popescu, ICCJ, noul președinte Secția Penală

Mirela Popescu, ICCJ, noul președinte Secția Penală

DISTRIBUIȚI

149545 – 25012018 – Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, delegarea in functia de presedinte al Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a judecatoarei Mirela Sorina Popescu, care ocupa aceeasi pozitie din 24 ianuarie 2015, scrie Agerpres, citand surse din CSM.

Potrivit ordinii de zi a Sectiei publicate pe pagina de internet a CSM, joi a fost luata in discutie Nota Directiei resurse umane si organizare numarul 1.351/2018 privind propunerea de delegare a judecatoarei Mirela Sorina Popescu in aceasta functie.

Pe 18 ianuarie, Sectia pentru judecatori a decis sa amane sustinerea interviului, in vederea depunerii de catre judecator a unor inscrisuri, fara a stabili un termen.

In aceeasi zi, Colegiul de conducere al Inaltei Curti a cerut Sectiei pentru judecatori organizarea unei noi sedinte, pana la data de 24 ianuarie, pentru reinvestirea in functie a presedintelui Sectiei penale, judecatoarea Mirela Sorina Popescu, cand urma sa expire mandatul in curs, considerand ca ‘orice intarziere dupa aceasta data prejudiciaza bunul mers al activitatii Sectiei penale cu repercusiuni asupra actului de justitie’.

Conform dispozitiilor articolului 53 alineatul 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, presedintii de sectii ai ICCJ sunt numiti de catre presedintele Romaniei, la propunerea CSM, dintre judecatorii Inaltei Curti care au functionat la aceasta instanta cel putin doi ani.

Numirea in functia de presedinte de sectie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie se face pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data, conform alineatului 3 al aceleiasi legi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.