Acasă Politic Norica Nicolai: ALDE nu cedează vreun minister

Norica Nicolai: ALDE nu cedează vreun minister

DISTRIBUIȚI

149311 – 09012018 – Preşedintele Consiliului Naţional ALDE, Norica Nicolai, a declarat pentru RFI că este nevoie de „o regândire a formulei de administrare a Guvernului”. Europarlamentarul atrage atenţia că există „ministere pe care practic populaţia nu le cunoaşte”, iar formaţiunea sa nu este dispusă să cedeze vreun minister, în caz de restructurare a Guvernului.

Norica Nicolai consideră că numărul de ministere ar putea fi regândit: „De principiu, cred că şi o remaniere este necesară, pentru că e nevoie de evaluarea performanţei miniştrilor, dar în raport de analiza ultimilor ani de guvernare, a ultimului an de guvernare, cred că se poate şi o regândire a formulei guvernamentale, a numărului de ministere, a eficienţei acestora, poate unele ministere ar putea fi agenţii”.

Ea afirmă că „sunt ministere pe care practic populaţia nu le cunoaşte, fie că nu au reuşit să-şi organizeze eficient comunicarea în situaţia în care au realizat o serie de politici publice, fie că aceste politici publice nu au fost realizate şi trenează. Oricum, este după părerea mea nevoie de o regândire a formulei de administrare a Guvernului”.

Totodată, întrebată dacă ALDE este dispusă să cedeze vreun minister, în caz de restructurare, Norica Nicolai a răspuns: „Nu, în nici un caz, pentru că ministerele noastre funcţionează, sunt ministere care tradiţional s-au regăsit în formulele guvernamentale româneşti, Externele, Mediul, Energia, care este foarte importantă în contextul actual, Relaţia cu Parlamentul este un dat, orice Guvern are nevoie de o relaţie cu Parlamentul (…). Noi nu avem nici un motiv să ne reproşăm activitatea miniştrilor noştri, o considerăm eficientă şi cred că cele patru ministere pe care le gestionează ALDE trebuie să se regăsească în orice formulă de restructurare guvernamentală”.

Nu, în momentul de faţă nu. Activitatea miniştrilor noştri am considerat-o eficientă. Sigur, o să avem şi noi o analiză cu privire la miniştri, la secretarii de stat, dar în momentul de faţă, cel puţin în ceea ce priveşte ministerele, nu avem nici un motiv să propunem vreo înlocuire”, a răspuns preşedintele Consiliului Naţional ALDE la întrebarea dacă partidul din care face parte intenţionează să înlocuiască vreunul dintre miniştrii săi

Problema unei eventuale restructurări a Guvernului ar putea fi tranşată de Comitetul Executiv al PSD, la sfârşitul lunii, la Iaşi.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.