Acasă Life Pandemiile – ameninţări reale pentru omenire

Pandemiile – ameninţări reale pentru omenire

DISTRIBUIȚI
foto:publika.md

149565 – 26012018 – După un secol de la cele 50 de milioane de decese provocate de gripa ”spaniolă”, epidemiile grave se înmulţesc, iar o nouă pandemie pare inevitabilă pe planeta noastră hiperconectată, avertizează experţii. ”Pandemiile devin ameninţări reale pentru omenire”, a spus Elhadj As Sy, secretar general al Federaţiei Internaţionale a Societăţilor Crucii Roşii şi Semilunei Roşii, intervievat de France Presse, la Davos.

Acest risc este luat foarte serios la Forumul de la Davos care are loc anual în Elveţia şi la care participă numeroşi lideri din diferite domenii care abordează, împreună cu societatea civilă şi oameni de afaceri, marile probleme ale lumii, dar şi teme de actualitate.

”Ştim că se va petrece, însă nu avem nicio posibilitate să o prevenim”, a concluzionat Sylvie Briand, specialistă în riscuri infecţioase în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

”’Gripa este un virus respirator care se răspândeşte uşor, iar oamenii pot deveni contagioşi înainte de a prezenta simptome, aşadar nu este uşor de controlat” a explicat Sylvie Briand.

Multe dintre aceste virusuri deţin, de asemenea, particularitatea că sunt capabile să se ”contopească” între ele sau cu virusuri aviare ori porcine ducând la formarea unor combinaţii cu potenţial devastator pentru om.

În ciuda apariţiei substanţelor antiviralele, a antibioticelor şi a primelor vaccinuri, alte două pandemii de gripă, în 1957 şi 1968, au cauzat câteva milioane de decese. – sursa: Agerpres.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.