Acasă Social Administratie Primăria Capitalei promite servicii mai bune la prețuri mai mici

Primăria Capitalei promite servicii mai bune la prețuri mai mici

DISTRIBUIȚI

 149563 – 26012018 – Companiile municipale infiintate de Primaria Municipiului Bucuresti au ca obiectiv administrarea mult mai eficienta a patrimoniului public si furnizarea serviciilor publice la standarde europene la preturi mult mai mici decat cele actuale, toate aceste masuri constituind imbunatatiri ale administrarii bugetului Capitalei, in beneficiul bucurestenilor, se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit estimarilor, activitatea acestor societati va determina reducerea cu 25% a efortului de la bugetul local, iar personalul care va deservi aceste societati va fi preluat din institutiile subordonate CGMB, inclusiv din directiile de specialitate ale PMB, ceea ce inseamna ca aceasta reorganizare nu va determina disponibilizari de personal.

Astfel, in cadrul acestor reorganizari, se vor desfiinta actualele regii si administratii, (Administratia Strazilor, Administratia Lacuri-Parcuri, Administratia Fondului Imobiliar), insa angajatii nu vor fi disponibilizati ci preluati de catre noile companii. Se vor face angajari doar pentru companiile cu activitati noi, cum ar fi Trustul de Constructii Metropolitane, Societatea de Paza si Securitate sau Societatea Turistica.

Cele 22 de companii municipale sunt:

 1. Compania Municipala Consolidari – a demarat deja lucrarile la patru cladiri in Centrul Istoric al Capitalei, iar in perioada imediat urmatoare se vor incheia alte trei contracte pentru punerea in siguranta a unor cladiri din Capitala.
 2. Compania Municipala Medicala – Pentru ca nu exista inca in Bucuresti suficiente locuri disponibile in caminele de persoane varstnice (cererea depasind cu cel putin 300% oferta de locuri existente) si nici suficiente servicii de ingrijire la domiciliu pentru acestea, CGMB a mandatat Compania Municipala Medicala Bucuresti sa identifice, impreuna cu institutiile de resort, cele mai eficiente servicii prin raportul calitate cost care sa asigure o mai buna protectie a varstnicilor din Bucuresti. Astfel, pentru anul 2018, se prevede derularea unui astfel de program, printr-o varianta tehnologizata, pentru 10.000 de persoane varstnice, bolnave cronice.
 3. Compania Municipala Eco Igienizare se va ocupa de deratizarea si dezinsectia la nivelul municipiului Bucuresti.
 4. Compania Municipala Protecţie Civila şi Voluntariat are ca obiect de activitate protectia civila si situatiile de urgenta si se va ocupa, printre altele, de intocmirea documentatiei in vederea obtinerii avizelor ISU, dar si de consultata privind securitatea in munca.
 5. Compania Municipala Parking are ca obiect de activitate construirea de parcari noi, dar si intretinerea si modernizarea celor existente.
 6. Compania Municipala Strazi Poduri si Pasaje va realiza modernizarea si reabilitarea strazilor din Capitala, precum si de reabilitarea/construirea de poduri si pasaje.
 7. Trustul de Cladiri Metropolitane SA – va avea ca obiect de activitate constructia de locuinte pentru tineri, locuinte sociale, camine de studenti, de batrani, extinderi de scoli etc.
 8. Compania Municipala Dezvoltare Durabila va realiza studii de oportunitate, fezabilitate si proiecte tehnice pentru obiectivele de investitii ale Capitalei.
 9. Compania Municipala Imobiliara se ocupa cu intretinerea, modernizarea si dezvoltarea fondului locativ.
 10. Compania Municipala Managementul Traficului va implementa sisteme moderne pentru fluidizarea traficului in Capitala.
 11. Compania Municipala Iluminat Public se va ocupa de modernizarea si intretinerea sistemului de iluminat public din Capitala.
 12. Compania Municipala Intretinerea Arborilor si Spatiului Verde – administrarea, exploatarea, intretinerea si protejarea arborilor si spatiilor verzi din Bucuresti.
 13. Compania Municipala Tehnologia Informatiei va asigura servicii de mentenanta colectiva si predictiva pentru echipamentele hardware, va dezvolta solutii si aplicatii software, pentru PMB si institutiile subordonate.
 14. Compania Municipala Paza si Securitate va asigura servicii de paza si securitate pentru PMB si institutiile subordonate, dar si pentru alte obiective publice.
 15. Compania Parcuri si Gradini se va ocupa de intretinerea si modernizarea parcurilor si gradinilor publice din Capitala.
 16. Pentru Compania Municipala Publicitate si Afisaj se va ocupa de inchirierea spatiilor publicitare de pe domeniul public si privat al Municipiului Bucuresti.
 17. Compania Municipala Agrement are ca obiectiv principal prestarea de activitati recreative si distractive de agrement
 18. Compania Municipala Energetica S.A – va realiza investitii în sistemul de termoficare al Capitalei si va construi un nou CET, in zona de nord-est, pentru echilibrarea sistemului de energie termica.
 19. Compania Municipala Protectie Civila si Voluntariat S.A – are ca obiect de activitate protectia civila si situatiile de urgenta. Aceasta companie se va ocupa, printre altele, de intocmirea documentatiei in vederea obtinerii avizelor ISU, dar si de consultata privind securitatea in munca.
 20. Compania Municipala Turistica S.A se va ocupa de promovarea Bucurestiului ca destinatie turistica;
 21. Compania Municipala Managementul Transportului S.A va desfasura activitati de modernizare a transportului public din Bucuresti si zonele limitrofe Capitalei.
 22. C.M. Cimitire Bucuresti S.A. va administra 15 cimitire si 2 crematorii din Bucuresti, realizand activitati de intretinere, modernizare etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.