Acasă Politic PSD și “bunele intenții” ale UDMR

PSD și “bunele intenții” ale UDMR

DISTRIBUIȚI

149300 – 09012018 – Deputatul liberal Gigel Știrbu spune că a aflat ”cu mirare” din presa centrală că cele trei formaţiuni politice maghiare din România, UDMR, PPMT şi PCM, au semnat ieri, la Cluj-Napoca, o luare de poziţie comună “în vederea alinierii conceptelor de autonomie”. Mai mult, guvernul maghiar a adoptat, în decembrie 2017, un act normativ în urma căruia mai multe organizații maghiare din România vor beneficia de un sprijin financiar record, mai mult de 100 milioane de euro. Suma cea mai mare, 90 de milioane de euro o va primi Eparhia Reformată din Ardeal. Din aceste fonduri vor fi finanţate diferite programe, achiziţii mobiliare şi imobiliare, precum şi cheltuielile curente de funcţionare.

Este clar că există o viziune a guvernului maghiar, care în coroborare cu acțiunile celor trei partide maghiare românești vor conduce la umbrirea sărbătorii Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918 cu o serie de evenimente denumite “O mie de ani în Transilvania, o sută de ani în România”.

Straniu este faptul că aceste acțiuni ale partidelor maghiare din România, de ale căror voturi beneficiază în Parlament coaliția de guvernare, nu sunt taxate. Practic, PSD este interesat doar de mirajul puterii și obişnuitele lupte din culise pentru controlul partidului, atenționează Știrbu.

Nici până în acest moment, PSD nu a avut vreo reacție față de declarațiile reprezentanților UDMR referitoare la sărbătorirea Centanarului, dovedind lipsa de preocupare față de guvernarea țării și apărarea intereselor naționale.

Coaliția PSD-ALDE ar trebui ca în acest an important pentru România să-și concentreze toată atenția pentru celebrarea cum se cuvine a Centenarului prin organizarea si desfășurarea unor evenimente și festivități corespunzătoare. Guvernul ar trebui să fie în întregime Departamentul Centenar pentru a cataliza acțiunea la nivel național pentru marcarea secolului de la Marea Unire. Aniversarea Marii Uniri ar trebuie să fie principala preocupare a coaliției aflată la putere, așa cum este evidențiată și în programul lor de guvernare. Dar se pare că PSD și ALDE au grijă doar cum să rămână la putere și conectate la resursele bugetare. Întrebarea îngrijorătoare care se pune este: ce guvern a alocat mai mulți bani pentru sărbătorirea, respectiv contracararea Centenarului: cel român sau cel maghiar? Răspunsul este guvernul ungar, consider parlamentarul PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.