Acasă Externe Reuniunea liderilor militari NATO de la Bruxelles

Reuniunea liderilor militari NATO de la Bruxelles

DISTRIBUIȚI
foto: romania- actualitati.ro

149450 – 18012018 – În cele două zile de dezbateri, şefii apărării din NATO au discutat la Bruxelles despre continuarea misiunii din Afganistan, ameninţarea reprezentată de Rusia şi consolidarea securităţii europene, informează Pentagonul pe site-ul său, anunță Radio România Actualități.

Preşedintele Comitetului Militar NATO, generalul ceh Petr Pavel a recomandat implementarea unor schimbări la nivelul structurii de comandă a Alianţei, fără a preciza însă aceste modificări.

Într-o conferinţă de presă, generalul Petr Pavel a aminiti că NATO urmăreşte schimbările din Afganistan şi Irak, în Est a desfăşurat trupe pentru a descuraja Rusia şi, în Sud, colaborează cu naţiunile partenere pentru a construi stabilitate şi capacităţile militare din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

Şefii apărării din NATO au prezentat subiecte legate de securitatea şi stabilitatea Europei în vecinătatea Flancului Sudic al Alianţei. „Aceasta este una dintre cele mai mari provocări de securitate transnaţională cu care ne confruntăm, o provocare cu impact pentru fiecare naţiune de pe glob” a declarat generalul Petr Pavel. „Reţeaua de parteneriate NATO, completată de colaborarea cu organizaţii internaţionale cum sunt Uniunea Europeană şi ONU, ne permite să lucrăm efectiv într-o manieră cuprinzătoare” a mai spus preşedintele Comitetului Militar NATO.

Generalul Petr Pavel a adăugat că doreşte ca NATO să coopereze mult mai strâns, alianţii să-şi împărtăşească experienţa şi să evite dublarea eforturilor.

România este reprezentată la Conferinţa Comitetului Militar NATO de şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă. Comitetul militar aliat se reuneşte de două ori pe an, la sediul din Bruxelles, pentru a discuta despre priorităţile, operatiunile şi misiunile NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.