Acasă Politic Tudose îi pune la punct pe maghiarii care vor ținut secuiesc

Tudose îi pune la punct pe maghiarii care vor ținut secuiesc

DISTRIBUIȚI

149354 – 11012018 – Premierul Mihai Tudose reacționează dur, din nou, fașă de reprezentanții minorității maghiare care tot aduc în discuție așa-zisul ținut secuiesc. Tudose consideră că discuțiile despre autonomia ținutului secuiesc sunt ”doar o încercare de destabilizare a unității României în anul Centenarului”.

”În calitate de român și de prim-ministru, refuz orice dialog legat de autonomia unei părți a României. Este o încălcare a Constituției acestei țări, care garantează, încă de la primul alineat, unitatea și indivizibilitatea statului român. Discuțiile despre autonomia ținutului Secuiesc sunt în afara legii și nu merită luate în seamă, reprezintând doar o încercare de destabilizare a unității României în anul Centenarului”, scrie Tudose pe Facebook.

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat, miercuri seara, la emisiunea „Jocuri de Putere” că subiectul autonomiei teritoriale a maghiarilor din Ținutul Secuiesc face parte dintr-un șir de ””încercări de a băga bățul prin gard”. ”Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituțiile de acolo, toți vor flutura lângă steag”, a afirmat premierul.

Liderii UDMR i-au dat replica prim-ministrului, pe Facebook: ”Declarațiile premierului Mihai Tudose din cadrul emisiunii Jocuri de Putere sunt profund iresponsabile, nedemne pentru poziția sa. Prin mesajul său primitiv, caracteristic evului mediu, primul ministru a jignit profund și a amenințat nevoalat comunitatea maghiară din Secuime. Domnia sa poate să fie sau să nu fie de acord cu o declarație politică sau cu un proiect politic, însă nu-i poate trimite la spânzurătoare pe cei cu care nu este de aceeași părere. Premierul ori nu este informat ori nu a înțeles nimic din propunerea Uniunii de a avea un dialog sincer cu românii pe tema autonomiei. Îi cerem premierului să-și retragă imediat declarația și să își ceară scuze public!”, scrie Porcsalmi Bálint.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.