Acasă Externe Victor Negrescu în Olanda: România vrea în Schengen!

Victor Negrescu în Olanda: România vrea în Schengen!

DISTRIBUIȚI
foto:facebook.com

149309 – 09012018 – Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, s-a aflat luni, 8 ianuarie 2018, la Haga, pentru a discuta cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Ţărilor de Jos, Halbe Zijlstra, despre aderarea României la Schengen și relațiile între cele două țări în plan european.

Vizita a fost prilejul pentru cei doi oficiali să discute despre stadiul avansat al relațiilor economice și despre elementele centrale aflate în acest moment pe agenda europeană, printre care se numără Cadrul Financiar Multianual, viitorul Uniunii Europene sau politica comună de apărare, în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru din 2019.

„Discuțiile au fost constructive și reprezintă un pas important în strategia Guvernul României de a promova viitoarea Președinție a Consiliului Uniunii Europene. Olanda este un important partener economic al României și trebuie ca aceste bune relații să existe și la nivel politic. Un subiect important aflat pe agendă a fost aderarea țării noastre la Schengen și de ce acest lucru trebuie să fie un element de interes pentru Olanda. România respectă de mulți ani toate criteriile pentru a adera la spațiul Schengen. Este timpul să fim clari și să cerem partenerilor noștri să respecte reglementările europene aprobând aderarea noastră la acest mecanism“, a subliniat Victor Negrescu.

Cunoscut pentru campaniile succesive realizate în plan european pentru aderarea țării noastre la Schengen, printre care petiția #RomâniaCereSchengen, semnată de zeci de mii de români și depusă la Parlamentul European, ministrul delegat pentru Afaceri Europene nu a ezitat să avanseze posibilitatea unui vot viitor în Consiliul de Justiție și Afaceri Interne.

„Aderarea României este un drept. Mesajul Comisiei Europene și al multor țări europene partenere este clar: România trebuie primită în Schengen. Nu mai avem ce și de ce aștepta. România participă deja la toate mecanismele tehnice în materie prin eforturile Ministerului Afacerilor Interne și susține la nivel guvernamental toate măsurile care garantează îndeplinirea lor cu succes. În opinia mea, un vot în Consiliul JAI este necesar“, a susținut ministrul Negrescu.

Aflat la Haga, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a mai avut întâlniri cu membri ai Parlamentului Regatului Ţărilor de Jos, precum și cu reprezentanți ai mediului academic și asociativ olandez.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.