Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Tot mai multe infracțiuni la regimul rutier

Ilfov: Tot mai multe infracțiuni la regimul rutier

DISTRIBUIȚI

149688 – 06022018 – În județul Ilfov, infracțiunile la regimul rutier depistate de polițiști sunt tot mai numeroase.

La 5 februarie a.c., în jurul orei 24.00, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au depistat în trafic un șofer, de 27 de ani, cu domiciliul in Chitila, în timp ce conducea pe Drumul Național 1 A, dinspre Crevedia către Bucuresti, un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Tot în cursul aceleiași zile, în jurul orei 9.00, polițiștii au depistat în trafic un tânăr, de 20 de ani, din Ogrezeni, judetul Giurgiu, în timp ce conducea pe Drumul Județean 602, dinspre Domnesti către Ciorogârla, un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

La 6 februarie, la orele 0.20, polițiștii din Chiajna au depistat pe strada 1 Decembrie 1918, lfov, un ”șofer”  de 19 ani,  din Bucuresti, în timp ce conducea autoturism fără a poseda permis de conducere.

Pe numele celor trei au fost întocmite dosare penale.

Recomandări

Nerespectarea dispozițiilor privind circulația pe drumurile publice care intrunesc elementele constitutive ale unei infracțiuni atrage răspunderea penală și se sancționeaza potrivit legii.

Conform legii, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.