Acasă Social Educatie A 7- a Conferință a Rectorilor și Forumul Studenților ASEF – ARC 7

A 7- a Conferință a Rectorilor și Forumul Studenților ASEF – ARC 7

DISTRIBUIȚI

145016 – 27022018 – Ministrul  Educației Naționale, Valentin Popa, a avut luni, 26 februarie, o întrevedere cu ambasadorul Karsten Warnecke, Directorul Executiv al Fundației Asia-Europa (ASEF).

Cu acest prilej, cei doi interlocutori au discutat despre organizarea în anul 2019, în România, a celei de a 7-a Conferințe a Rectorilor și Forumul Studenților ASEF – ARC 7. Evenimentul va fi organizat în cadrul Președinției României a Consiliului Uniunii Europene, în luna mai 2019, la București, la Palatul Parlamentului, în colaborare cu Consiliul Național al Rectorilor din România și Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Cei doi oficiali au discutat și despre posibilele teme ce vor fi incluse pe agenda ARC 7, ministrul Valentin Popa propunând analiza experiențelor și bunelor practici care pot conduce la creșterea mobilității studenților și a cadrelor didactice între Europa și Asia.

De asemenea, în ceea ce privește cel de-al doilea eveniment important organizat tot în România, în contextul procesului interguvernamental ASEM, mai exact Reuniunea miniștrilor Educației din Asia și Europa din luna mai 2019, cei doi oficiali au agreat importanța prezentării recomandărilor studenților și rectorilor în cadrul  reuniunii.

Până atunci însă, este de menționat faptul că va fi organizat un side event consacrat tematicii învățământului superior și sfidărilor globale, în marja celei de-a 38-a reuniuni a Consiliului Guvernatorilor ASEF, reuniune pe care România o va organiza la București, în perioada 5-8 iunie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.