Acasă Politic Atenție la TVA Split!

Atenție la TVA Split!

DISTRIBUIȚI
foto:revista22.ro

 149847 – 16022018 –  Deputatul USR Claudiu Năsui, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, avertizează că România riscă să nu primească derogare de la Uniunea Europeană pentru a implementa sistemul TVA Split deoarece Guvernul a solicitat derogarea cu întârziere, după intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență TVA Split.

”În sfârșit, România cere faimoasa derogare la UE pentru a implementa TVA Split și e pe cale să nu o primească. Când le-am spus că legislația fiscală, mai ales cea care e reglementată european, nu trebuie scrisă pe genunchi, nu m-au crezut. Până la urmă acesta este norocul nostru cel mai mare, ca țară, că suntem în niște cluburi internaționale, cum ar fi Uniunea Europeană, care ne împiedică să luăm unele măsuri cu adevărat dezastruoase”, a declarat deputatul USR Claudiu Năsui.

În octombrie anul trecut, deputatul Claudiu Năsui i-a trimis o scrisoare comisarului european Pierre Moscovici în care l-a întrebat dacă România a cerut derogare pentru a implementa TVA Split, înainte ca Guvernul PSD să emită ordonanța de urgență privind introducerea acestui sistem. Comisarul european i-a răspuns că nu a primit nici măcar solicitare în acest sens din partea Guvernului României.

La două săptămâni după, apărea și un raport al Comisiei Europene în care se arăta cum domnul Ionuț Mișa, artizanul TVA Split, încerca să convingă o misiune a UE venită la București că nu este nevoie de derogare, deși reprezentanții Comisiei Europene îl asigurau că trebuie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.