Acasă Politic Cei trei ”grei” din ”statul paralel”

Cei trei ”grei” din ”statul paralel”

DISTRIBUIȚI
foto: romanialibera.ro

 149804 – 14022018

Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, deputat

Deputatul USR de Bacău, Lucian Daniel Stanciu-Viziteu,  atrage atenția asupra faptului că discuțiile duse în spațiul public de către coaliția PSD-ALDE în privința existenței unui ”stat paralel” nu fac altceva decât să inoculeze ideea că România este un stat condus de entități ce au ca scop slăbirea statului de drept. ”Este o afirmație iresponsabilă, iar cei care formează actuala majoritate parlamentară, în frunte cu Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, au  ajuns să se încurce grosolan în propriile minciuni”, declară deputatul Lucian Stanciu-Viziteu.

Primul pe lista celor care și-au dat arama pe față, explică deputatul USR, este chiar al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu. Președintele Senatului a declarat public că „cei care semneaza pe statul de plată al statului paralel vor merge până în pânzele albe pentru a nega evidențele. Vor spune că nu există statul paralel, că în România drepturile și libertățile cetățenilor sunt respectate la virgulă și că toate dezvăluirile din presă sunt excepții ce trebuie ignorate”.

Plecând de la declarația domnului Tăriceanu am făcut o interpelare oficială la Senat pentru a afla dacă instituția al cărui șef este chiar dl. Tăriceanu, are cunoștință de existența unui stat paralel. Răspunsul primit este că această problemă nu se află în atribuțiile Senatului. Adică…..Tăriceanu nu are pe fișa postului aflarea și deconspirarea așa zisului stat paralel. A avut ocazia să vină cu dovezi concrete, dar nu a făcut-o. Deci… a negat. Conform logicii sale, este deja unul din cei aflați pe statul de plată al acestui stat paralel”, a declarat deputatul Lucian Stanciu-Viziteu.

Un alt demnitar român care a fost interpelat de către deputatul băcăuan cu privire la existența statului paralel este ministrul de interne, Carmen Dan. ”Un răspuns similar privind existența statului paralel l-am primit și de la ministrul de interne, doamna Carmen Dan. Concret, ministerul pe care domnia sa îl conduce nu a făcut decât să enumere atribuțiile ce intră în sfera ministerului, iar pe listă nu era inclus și ”statul paralel”. Tot după  logica domnului Tăriceanu, Carmen Dan se află și ea pe statul de plată al închipuitului stat ce distruge bunul mers al României”, a mai declarat Lucian Stanciu-Viziteu.

A treia întrebare, similară cu celelate două, a fost adresată de către deputatul Lucian Stanciu-Viziteu, Ministerului Apărării. ”Domnul Mihai Fifor a fost însă mai tranșant. Instituția pe care domnia sa o conduce a răspuns că nu are cunoștință de existența unui ”stat paralel” și că, dacă ar avea cunoștință de așa ceva, cu siguranță ar lua măsuri. Mă întorc iarăși la logica domnului Tăriceanu și constat că și domnul Fifor, coleg de guvernare cu Călin Popescu, se află pe statul de plată al inexistentului ”stat paralel”.

”Concluzia este una destul de clară și fără echivoc. ”Statul paralel” există doar în închipuirea PSD-ALDE, iar cei care îl formează au pe statul de plată invocat de Tăriceanu nume aflate în acest moment la butoanele guvernării oficiale. Cel puțin trei dintre ei s-au deconspirat singuri: Călin Popescu-Tăriceanu, șeful Senatului României, Carmen Dan, ministrul de Interne și Mihai Fifor, ministrul Apărării”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.