Acasă Politic Claudiu Năsui vrea să demonstreze că și opozția are proiecte

Claudiu Năsui vrea să demonstreze că și opozția are proiecte

DISTRIBUIȚI
foto:revista22.ro

149876 – 19022018 –Liderul grupului USR din Camera Deputaților, Claudiu Năsui, i-a trimis luni o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă în care îi prezintă un proiect al opoziției pentru încurajarea antreprenorilor și îi solicită sprijinul Guvernului pentru transformarea acestei inițiative în lege.

Scrisoarea vine ca o reacție la recentele declarații ale premierului Viorica Dăncilă, care, vineri seara, într-o emisiune televizată,  a susținut că opoziția face circ în Parlament și nu propune proiecte constructive.

”Doamnă prim-ministru, vă prezint un proiect constructiv de la opoziție care vizează debirocratizarea înființării de firme noi, este în sprijinul antreprenorilor, nu necesită bani publici și poate avea chiar un impact bugetar pozitiv. Proiectul a fost susținut de parlamentari de la toate partidele, chiar și din PSD, a primit aviz pozitiv de la Consiliul Legislativ dar a fost respins de guvern. Proiectul nu adaugă nicio obligație în plus pentru români și, cel mai important, nu doar că nu prevede cheltuieli din bani publici, ci chiar are toate șansele să aducă bani în plus la buget prin încurajarea activității economice”, arată deputatul USR Claudiu Năsui în scrisoarea deschisă.

Năsui cere premierului să demonstreze că acceptă opoziția constructivă și să susțină un proiect bun pentru mediul antreprenorial mic și mijlociu și, mai ales, bun pentru România. Proiectul de lege USR prevede eliminarea mai multor documente legate de înregistrarea sediului social, respectiv certificatul de sediu social, adeverința de sediu social și avizul privind schimbarea destinației imobilelor pentru sediile sociale în care nu se desfășoară activitate. De asemenea, proiectul prevede eliminarea limitării pentru o persoană fizică sau juridică să fie acționar unic într-o singură firmă și eliminarea limitării ca într-o cameră să aibă sediu social maxim o singură firmă.

Proiectul a fost respins în Senat și dar a avut aviz negativ din partea Guvernului. Argumentele de respingere ale proiectului au fost foarte slabe, dovadă că au lipsit doar șapte voturi pentru ca proiectul să fie adoptat.  Între timp, acesta a fost înaintat spre Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.