Acasă Cultura/Media Conferința ”70 de ani într-un Centenar, România – Israel, București – Tel...

Conferința ”70 de ani într-un Centenar, România – Israel, București – Tel Aviv – Ierusalim”  

DISTRIBUIȚI

Sala de conferințe a Centrului Cultural al Municipiului București ARCUB va găzdui în data de 13 februarie, conferința ”70 de ani într-un Centenar, România – Israel, București – Tel Aviv – Ierusalim”.

Evenimentul, organizat de Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, se încadrează în seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri și subliniază relația României cu Statul Israel în cei 70 de ani de relații diplomatice. De asemenea, aflată la cea de-a doua ediție, conferința își propune reflectarea specificului comunității de evrei de origine română stabiliți în Israel și a contribuţiei aduse la înfiinţarea şi dezvoltarea acestui stat.

În cadrul conferinței vor susține prelegeri și vor avea intervenții specialiști în istorie, relații internaționale, teorie politică, diplomați, reprezentanți ai presei scrise în limba română din Israel și oameni de cultură, atât din România, cât și din Israel, precum prof. Emeritus Carol Iancu, prof. Ladislau Gyemand, prof. Andrei Marga, Doina Meiseles. Invitații speciali ai evenimentului sunt ambasadorul Statului Israel în România, Tamar Samash, ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, consulul onorific al României în Statul Israel, Zvika Herman Berkovici.

2018 este un an important atât pentru România, care marchează 100 de ani de la Marea Unire, cât și pentru Israel, care sărbătorește 70 de ani de existență, iar între București – Tel Aviv – Ierusalim se împlinesc 70 de ani de relații diplomatice comune. Aceste subiecte vor fi abordate în cadrul evenimentului și prin intermediul unui Book Corner, asigurat de editurile Libris și Rao și unde participanții la conferință vor avea acces la o serie de lucrări de profil.

 

 

 

Organizarea conferinței se înscrie în Programul Strategic – Spațiul Cultural Românesc Comun – Centenar Marea Unire 1918 – 2018 al Institutului ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pentru anul 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.