Acasă Politic Cum ne vinde PSD pentru câțiva arginți

Cum ne vinde PSD pentru câțiva arginți

DISTRIBUIȚI

 149810 – 14022018 – Andrei Daniel Gheorghe, deputat

PSD forțează legea și calcă în picioare o decizie judecătorească definitivă. Pe principiul ”facem asta pentru că putem”, coaliția toxică, PSD-ALDE-UDMR, aduce într-un cadru legal, o ilegalitate. Majoritatea parlamentară ignoră total hotărârea judecătorilor privind funcționarea penală a Liceului Teologic din Târgu Mureș și fără să țină cont că există un dosar la DNA în acest caz.

Justiția a demonstrat clar că înființarea acestei instituții de învățământ încalcă legile țării. Aici nu vorbim despre drepturile minorităților, despre autonomie, despre învățământ în limba maternă. Liceul Teologic funcționează într-un clădire, a cărei restituire este anchetată de procurorii DNA. Totul este ”putred în Danemarca”. O speță, ”capo al fine”, care miroase a pușcărie pentru actorii care au pus în scenă această afacere dubioasă. Nu mai vorbim despre faptul că organizarea Liceului Teologic cu predare în limba maghiară se face prin desființarea Liceului românesc Unirea.

Cu toate acestea, PSD-ALDE a votat un proiect de lege de reînființare a Liceul Teologic din Târgu Mureș. O totală bătaie de joc la adresa statului de drept!  O afacere instrumentată, împreună cu UDMR, reprezentând prețul plătit de majoritatea parlamentară pentru votul dat investirii Guvernului Dăncilă.  O înțelegere contra-naturii, care depășește granițele țării și care pune sub semnul întrebării respectarea legilor în România.

Pentru a se perfecta monstruosul pact cu UDMR, chiar ministrul de Externe de la Budapesta a avut o întâlnire, zilele trecute cu Liviu Dragnea, pentru ca PSD să-și dea votul în vederea înființării acestui liceu teologic, care va funcționa în cadrul Colegiului Național ”Unirea”. Cu alte cuvinte, liderul PSD, de dragul unor voturi în Parlament, decretează desființarea unei unități românești de educație, cu tradiție din Târgu Mureș, pentru funcționarea, ilegală a unui liceu cu predare în limba maghiară.

Dar acest caz este doar vârful aisbergului. După cum au susținut liderii UDMR, PSD și-a dat acordul pentru redechiderea unor dosare de retrocedare dubioasă a mai multe imobile către bisericile maghiare. Amintim că procesul de restuire a fost blocat în ultimii ani, deoarece există numeroase suspiciuni de corupție și mai multe dosare la DNA.

Ca un exemplu de bătaie de joc la adresa interelor naționale și de încălcare a legilor țării, este modul în care s-a făcut retrocedarea clădirii Colegiului” Unirea” către Arhiepiscopia Romano-Catolică. Având la bază doar interese politice, nu și legile retrocedările, imobilul din Târgu Mureș a fost retrocedat în 2004, tot în perioada guvernării PSD, tot în urma unor înțelegeri cu UDMR. În 2015, procurorii DNA au deschis dosar penal în acest caz, deoarece existau suspiciuni de corupție. Există documente care demonstrează că imobilul retrocedat nu a fost niciodată în proprietatea Arhiepiescopiei Romano-catolice, fiind ridicat, la începutul secolului 20, cu bani publici ai comunității, nu ai bisericii.

Ilegalitățile nu s-au oprit aici. În acest imobil restituit, funcționează unul dintre cele mai bune colegii românești din Ardeal, ”Unirea”, care a început să plătească chirie Arhiepiscopiei Romano- catolice. Dar nu acesta era scopul bisericii maghiare și al UDMR. Liderii unguri au decis înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic chiar în incinta Liceului Unirea. Au desființat clase întregi românești, elevi de la acest colegiu fiind transferați la alte școli. Intenția era clară: mai întâi segregarea învățământului din această unitate școlară, apoi desființarea întregului colegiu. Așa s-a purces, pe baza unor decizii politice, luate de UDMR, în cârdășie cu”cozi de topor” din administrația locală, înființarea Liceului Teologic cu predare în limba maghiară. Fără nicio o bază legală. De aceea, s-a ajuns la întocmirea unui nou dosar penal în acest caz. Chiar de curând, o decizie judecătorească definitivă, a stabilit, în contencios administrativ, că nu există bază legală pentru funcționarea Liceului Teologic.

Drept urmare, PNL atrage atenția tuturor instituțiilor abilitate ale statului că actuala majoritate parlamentară, în disprețul legii și a interesului național, și prin decizii discreționare și abuz de putere, decide sacrificarea unei unități școlare de elită, din Târgu Mureș, pentru câteva voturi în Parlament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.