Acasă Politic Deputatul Oprea nemulțumit că grila de salarizare nu motivează angajații performanți

Deputatul Oprea nemulțumit că grila de salarizare nu motivează angajații performanți

DISTRIBUIȚI

149910 – 20022018 – Deputatul Dumitru Oprea afirmă, într-o declaraţie politică, că toate poziţiile publice din ultima perioadă ale Ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, precum şi ale altor lideri ai coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, trădează dorinţa de a întoarce România la egalitarism, în vreme ce meritocraţia este subminată prin afirmaţii precum „nu îi plângeţi pe bugetarii cu salarii mari“.

„«Nu îi plângeți pe bugetarii cu salarii mari», ne-a spus, de curând, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu. În spatele declaraţiei sale populiste se ascunde, din păcate, o mentalitate pe care o credeam depăşită.  Această poziție a ministrului ne întoarce în comunism. A i se da omului după nevoi, iar nu după merite, reprezintă chintesenţa unui regim egalitarist. Din păcate, întreg sistemul bugetar din România continuă să fie menţinut de actuala guvernare sub un control cinic de tipul „noi vă dăm/creștem salariile, voi ascultaţi de noi“ este de părere Dumitru Oprea.

Liberalul arată că legătura dintre valoarea muncii şi salariul primit ar trebui să stea la baza oricărei legi sau grile de salarizare, însă în realitate, sistemul birocratic supradimensionat nu are cum să aplice acest principiu echitabil de salarizare. Va propune, în continuare, o grilă care să nu motiveze angajații performanți, dar care să le convină celor învăţați să se eschiveze de la muncă.

Conform acestuia, din toată această situație, în final, au de pierdut toţi românii, nu doar angajaţii de la stat. Cetăţeanul simplu nu va avea niciodată acces la servicii de calitate, deşi el le plăteşte lunar, sub formă de taxe şi impozite.

“Reforma reală a statului român este întârziată cu bună ştiinţă de coaliţia PSD-ALDE, pentru că un sistem public în care să domine meritocraţia, nu relațiile personale și de partid, ar putea să o coste multe voturi. Angajaţii din sistemul public trebuie ținuți captivi prin iluzia că veniturile lor depind de bunăvoința partidului-stat, care conduce de la Palatul Victoria. Li se garantează că nu se va deschide niciodată discuţia despre cine merită să lucreze în sistemul public şi cine nu, dacă acceptă, fără crâcnire, condițiile impuse de putere. Nu vor fi introduse nici teste pentru angajaţi şi nici nu vor fi eliminați cei neperformanți.  Iată de ce, din perspectiva coaliției PSD-ALDE, instituţiile şi companiile de stat nu au nevoie de manageri și funcționari competenți şi bine plătiţi, ci de cadre de nădejde ale noii nomenclaturi de partid, care să asculte exclusiv de comanda politică“ susține deputatul Dumitru Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.