Acasă Economie Directorul FMI se așteaptă la o creștere a economiei mondiale

Directorul FMI se așteaptă la o creștere a economiei mondiale

DISTRIBUIȚI

145018 – 27022018 – Fondul Monetar Internaţional se aşteaptă ca ritmul de creştere a economiei mondiale să atingă 3,9% în 2018 şi 2019, după avansul de 3,7% din 2017, transmite Reuters, citat de Agerpres.

„Țările trebuie să se pregătească pentru face faţă efectelor normalizării politicii monetare precum şi a celor provocate de progresele tehnologice asupra locurilor de muncă”, a declarat marţi directorul general al FMI, Christine Lagarde.

Christine Lagarde a apreciat că ţările din Asia de Sud-Est se pregătesc pentru a face faţă unor dobânzi mai mari în economiile avansate, în special în SUA şi Europa, dar i-a avertizat pe decidenţi că trebuie să rămână vigilenţi cu privire la efectele asupra stabilităţii financiare şi a volatilităţii fluxurilor de capital.

„Ştim că aceasta va avea efecte secundare la nivel global. Ştim de ceva vreme că acest lucru se va întâmpla dar există incertitudini cu privire la impactul acestei tranziţii asupra altor ţări, companiilor, locurilor de muncă şi veniturilor”, a explicat Lagarde.

Potrivit directorului FMI, ţările din Asia de Sud-Est trebuie să adopte noi modele de creştere care să pună un accent mai mare pe cererea internă, schimburile regionale şi diversificarea economică. În plus, aceste ţări trebuie să-şi pregătească angajaţii pentru provocările tehnologice, precum automatizarea şi inteligenţa artificială, ar putea să le aibă asupra locurilor de muncă.

„Multe locuri de muncă vor fi afectate, într-o manieră sau alta. Unele dintre locurile de muncă vor dispărea, dar un număr şi mai mare vor fi afectate de automatizare, astfel că trebuie să ne gândim la evoluţia muncii”, a spus Lagarde, adăugând că nu există o soluţie unică şi fiecare ţară trebuie să îşi găsească propriul drum.

În luna ianuarie, FMI şi-a îmbunătăţit, încă odată, estimările privind evoluţia economiei mondiale având în vedere accelerarea ritmului de creştere începând de la mijlocul lui 2016, dar şi impactul pozitiv pe termen scurt produs de reforma fiscală din SUA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.