Acasă Politic Eugen Tomac critică pe toată lumea

Eugen Tomac critică pe toată lumea

DISTRIBUIȚI

149879 – 19022018 – Ministrul Justiţiei nu va propune revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anticipat luni, la RFI, preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară (PMP) Eugen Tomac. Aceta s-a arătat ”neplăcut surprins” de „abandonul total” al preşedintelui Klaus Iohannis în scandalul DNA: „Nu cred că ministrul Toader va face o asemenea propunere, în contextul actual. Chiar dacă ministrul Toader reprezintă o majoritate toxică, PSD şi ALDE, în Cabinetul Dăncilă, am observat cu câtă prudenţă îşi alege termenii atunci când face referire la activitatea DNA”.

Liderul PMP anticipează că ministrul Justiției nu va cere demisia şefei DNA: „Domnia sa va cita din rapoartele Inspecţiei Judiciare, din evaluările făcute la minister şi va veni cu nişte recomandări, dar nicidecum nu va avea curajul de exemplu să îi ceară în plenul reunit al celor două Camere demisia şefei DNA (…). Apar procurori din cadrul instituţiei care fac diferite afirmaţii care îngrijorează societatea. Trebuie să ţinem cont de toate aspectele şi în mod clar Inspecţia Judiciară trebuie să vină să ne prezinte un raport cât se poate de obiectiv. Din punctul meu de vedere, procurorul-şef al DNA nu va pleca, nu i se va cere demisia şi cel mai probabil îşi va încheia mandatul la termen”.

De asemenea, Eugen Tomac a criticat „abandonul” preşedintelui Klaus Iohannis: „Marea surpriză neplăcută pentru mine este abandonul total al preşedintelui faţă de acest proces. Preşedintele prin Constituţie avea obligaţia să fie un mediator, un actor mult mai implicat în tot acest proces. Or, preşedintele a părut mai repede că abandonează această luptă şi caută motive pentru a ieşi din disputa publică cu privire la această temă. Preşedintelui Iohannis îi convine ca liderul celui mai mare partid de guvernământ, Liviu Dragnea, condamnat într-un proces cu suspendare să rămână puternic, să controleze în continuare toate instituţiile, pentru că speră că astfel îl va avea contracandidat în 2019 şi nu va avea mari surprize în ceea ce priveşte această bătălie pentru fotoliul prezidenţial”. Sursa: RFI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.