Acasă Social Hossu acuză Avocatul Poporului

Hossu acuză Avocatul Poporului

DISTRIBUIȚI

145002 – 27022018 – Încă de anul trecut CNS Cartel ALFA a solicitat, alături de celelalte confederații (adresa nr. 16950/15.11.2017), sprijinul Avocatului Poporului în vederea exercitării de către Curtea Constituţională a controlului posterior de constituţionalitate a dispoziţiilor pct. 1 şi pct. 42 – 91 din OUG nr. 79/2017.

Avocatul Poporului nu a răspuns solicitării, sub pretextul că OUG 79 nu era încă în vigoare, deși în mod clar producea efecte prin fundamentarea bugetului de stat pentru 2018, declară președintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu.

Au trecut deja două luni de la intrarea în vigoare și deși pe toate canalele media sunt evidențiate efectele negative ale reformei fiscale, domnul Avocat al Poporului se plânge public că “sindicaliștii” nu i-au furnizat informații “concrete” privind impactul transferului contribuțiilor la angajat. Dincolo de faptul că această informație este inexactă (am transmis informațiile pe care le avem), Instituția Avocatului Poporului are un întreg aparat de specialiști, plătiți din banii cetățenilor, și astfel are posibilitatea să realizeze propriile investigații. De asemenea, poate să solicite informații concrete instituțiilor abilitate, cu atât mai mult cu cât solicitarea de a trimite OUG 79/2017 la Curtea Constituțională face obiectul unui număr “însemnat de petiții” adresate instituției.

Considerăm că Avocatul Poporului nu reprezintă interesele cetățenilor și singurul gest onorabil pe care îl mai poate face este să își dea de urgență demisia, susține Hossu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.