Acasă Externe Kosovo – Poluare atmosferică periculoasă în Priștina

Kosovo – Poluare atmosferică periculoasă în Priștina

DISTRIBUIȚI
foto:ABC News

149636 – 01022018 – Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Provincia Kosovo că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, poluarea atmosferică din Priștina a atins un nivel periculos pentru sănătatea umană și, în vederea ameliorării situației, Primăria Priștinei a interzis circulația autovehiculelor în centrul orașului, zilnic, între orele 06:00 și 22:00. Este permisă, exclusiv, circulația autobuzelor care asigură transportul public și a taximetrelor. Interdicția a fost impusă începând cu data de 31 ianuarie 2018 și este valabilă pe termen nedeterminat.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Biroului de Legătură al României la Priștina: +38138604272, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Priștina: +38649415000.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://belgrad.mae.ro/ și www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.