Acasă Economie Măsurile fiscale ale PSD îngroapă ONG-urile

Măsurile fiscale ale PSD îngroapă ONG-urile

DISTRIBUIȚI

 149737 – 09022018 – USR îi cere ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, să vină cu schimbări la Codul Fiscal pentru a nu îngroapa activitatea organizațiilor non-guvernamentale.

Modificarea cadrului legislativ și fiscal care reglementează schimbarea și completarea Ordonanței Guvernului 26/2000, inițiată de social-democrați, nu face decât să pună piedici și să descurajeze buna desfășurare a organizațiilor non-profit care trăiesc din donațiile oamenilor și direcționarea a 2% din impozitul pe profit.

Schimbările Codului Fiscal potrivit cărora firmele care au cifră de afaceri mai mică de un milion de euro nu mai pot redirecționa 2% către ONG-uri dar și ca formularul 230 să fie depus personal de către donator vor duce la dispariția multor asociații și ONG-uri care funcționează pe baza donațiilor și a acțiunilor de caritate.

USR a adresat o interpelare ministrului și a demarat o inițiativă legislativă prin care evenirea la plafonul anterior de 500.000 de euro, în loc de un milion. În plus, reiterăm că USR a depus deja amendamente la Legea Codului Fiscal pentru a mări cota impozitului pe profit care poate fi direcționat către ONG-uri la 3,5%.

ONG-urile din România contribuie activ la îmbunătățirea și dezvoltarea societății având în vedere că principalele domenii de activitate sunt îndreptate către servicii sociale, educație, mediu, protecția animalelor și cultură. De aceea i se cere ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, să comunice care sunt măsurile pe care le-a dispus pentru a elimina birocrația în vederea facilitării accesului la fonduri private pentru organizațiile non-guvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.