Acasă Externe Ministrul Apărării vorbește despre specializarea în Israel a tinerilor medici militari din...

Ministrul Apărării vorbește despre specializarea în Israel a tinerilor medici militari din România

DISTRIBUIȚI

145038 – 28022018 – Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a avut marţi, 27 februarie, convorbiri oficiale cu omologul său israelian, Avigdor Lieberman, ocazie cu care au fost abordate teme prioritare de pe agenda bilaterală a cooperării militare, precum şi aspecte privind situația de securitate la nivel internaţional. Colaborarea în domeniul apărării cu Israelul a fost consolidată în ultimii ani, axându-se preponderent pe dialog strategic, activități de pregătire și instruire a forțelor armate, precum și pe o cooperare activă în domeniul înzestrării, în cadrul programelor dezvoltate de Armata României.

Cei doi oficiali au apreciat cooperarea militară, la nivelul tuturor categoriilor de forţe, subliniind că, în contextul evoluțiilor din mediul internațional de securitate, este importantă identificarea unor noi domenii de colaborare.

Oficialul român a prezentat priorităţile de înzestrare ale forţelor armate române, în contextul alocării a 2% din PIB pentru apărare, cu evidenţierea oportunităţilor de cooperare ce se deschid în acest context.

Ministrul Fifor a făcut o deplasare la Centrul Medical Sourasky – Spitalul Ichilov, pentru vizitarea facilităţilor de medicină de urgenţă, prilej cu care a avut discuţii aplicate cu directorul general adjunct al unității medicale, profesorul Itzhak Shapira, care a punctat principalele dotări şi programe ale spitalului.

În context, Mihai Fifor a evocat că este foarte important ca în perioada următoare să fie făcute demersuri în vederea cooperării dintre Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Carol Davila” din Bucureşti şi Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv, inclusiv din perspectiva specializării tinerilor medici militari din România.

În contextul vizitei în Israel, ministrul Apărării a vizitat mai multe companii israeliene, Rafael, Elbit, IMI, IAI, IWI, unde au avut loc discuţii şi prezentări legate de posibilităţile de cooperare industrială în domeniul militar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.