Acasă Politic PSD atenționează asupra deficitului de magistrați

PSD atenționează asupra deficitului de magistrați

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

 149848 – 16022018 –  Deputatul PSD Cristina Burciu susţine că bunul mers al Justiţiei din România este direct proporţional şi cu acoperirea necesarului de posturi existent în prezent în sistem. În acest sens, deputatul PSD s-a adresat ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în cadrul unei interpelări parlamentare referitoare la deficitul de magistraţi.

”România se confruntă în prezent cu un deficit de câteva sute de posturi de procurori, iar acest vid de personal persistă de ani buni. În organigramele anumitor Parchete de pe lângă judecătoriile sau tribunalele unor judeţe sunt vacante numeroase posturi, unele astfel de instituţii funcţionând doar cu unul sau doi procurori”, a arătat Cristina Burciu, în demersul său oficial înaintat conducerii Ministerului Justiţiei.

În finalul documentului, deputatul turdean a solicitat ministrului de resort să-i răspundă la următoarele aspecte: ”1. Ce strategie aveţi în vedere pentru a rezolva criza de personal la nivel naţional?; 2. Care este situaţia exactă la nivel naţional, precum şi în judeţul Cluj, a posturilor vacante din cadrul parchetelor?”.

”Calitatea actului de justiţie este indisolubil legată şi de resursa umană existentă. Când un magistrat are un volum de muncă mult mai mare decât cel normal, atunci există riscul unor erori, generate pur şi simplu de lipsa timpului necesar pentru parcurgerea dosarelor. CSM a recunoscut deficitul de magistraţi din sistem şi îmi exprim încrederea că instituţiile abilitate vor reuşi să rezolve cât mai curând această problemă”, a apreciat deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.