Acasă Life Radarele, doar pe mașinile Poliției Rutiere

Radarele, doar pe mașinile Poliției Rutiere

DISTRIBUIȚI

149900 – 20022018 – Comisia juridică a Senatului a dat raport favorabil, marți, inițiativei legislative prin care se propune ca radarele să se instaleze exlusiv pe autovehiculele care prezintă înscrisuri și însemnele distinctive ale poliției rutiere.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art.109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice este inițiată de parlamentari ai PNL.

”Atât prin cadrul normativ (Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice), cât și prin atitudinea și comportamentul lucrătorilor poliției rutiere nu se acordă niciun fel de atenție prevenției apariției evenimentelor rutiere nedorite și din dorința de a acorda lucrătorului de poliție demnitatea și respectului cuvenit ca reprezentant al legii, propunem următoarele modificări ale Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice: constatarea contravențiilor și aplicare sancțiunilor să se facă direct de către polițistul rutier, respectiv polițistul de frontieră, care sunt obligați să poarte uniforme cu înscrisuri și însemne distinctive”, se arată în expunerea de motive.

Dispozitivele fixe sau mobile destinate măsurii vitezei se vor instala exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisuri și însemnele distinctive ale poliției rutiere. Mai mult, dispozitivele mobile (tip pistol) destinate măsurării vitezei se vor utiliza la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.