Acasă Externe România și Palau au convenit stabilirea de relații diplomatice

România și Palau au convenit stabilirea de relații diplomatice

DISTRIBUIȚI
SAMSUNG DIGITAL CAMERA

149867 – 19022018 – La sediul Misiunii Permanente a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite din New York, a avut loc, la 16 februarie 2018, ceremonia de semnare a comunicatului comun privind stabilirea de relații diplomatice între România și statul Palau.

Documentul a fost semnat, din partea României, de Reprezentantul Permanent la ONU, ambasadorul Ion Jinga, iar din partea statului Palau, de Reprezentantul Permanent al Palau la ONU, ambasadorul Ngedikes Olai Uludong.

Demersul vine în completarea acțiunilor diplomației române care vizează consolidarea relațiilor politice bilaterale cu statele din Caraibe și Oceania.

Prin stabilirea relațiilor diplomatice între România și Palau, numărul statelor cu care România întreține relații diplomatice a ajuns la 189, din care 186 de state membre ale ONU.

Republica Palau este o tară insulară aflată în Oceanul Pacific, la 800 km este de Filipine. Câștigându-și independența în 1994, Palau este una dintre cele mai mici și mai tinere țări. Palau este constituită din 16 state: Aimeliik, Airai, Angaur, Hatohobei, Kayangel, Koror, Melekeok, Ngaraard, Ngarchelong, Ngardmau, Ngaremlengui, Ngatpang, Ngchesar, Ngiwal, Peleliu și Sonsorol.

Palau este unul din cele mai mari puncte de atracție pentru scufundătorii din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.