Acasă Politic România va continua să susțină ferm eforturile Republicii Moldova în parcursul său...

România va continua să susțină ferm eforturile Republicii Moldova în parcursul său European

DISTRIBUIȚI

   145003 – 27022018 – Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua o vizită de lucru la Chișinău, în data de 27 februarie, însoțită de o delegație de membri ai Guvernului României.

Reconfirmarea sprijinului României pentru parcursul european al Republicii Moldova, continuarea proiectelor comune și consolidarea relațiilor economice bilaterale sunt principalele componente ale vizitei de lucru comune. „Vreau să asigur autoritățile de la Chișinău și pe cetățenii de peste Prut că România va continua să susțină ferm eforturile Republicii Moldova în parcursul său european. Guvernul României va oferi sprijin  pentru accelerarea procesului de reforme, inclusiv din perspectiva priorităților asumate de Chișinău prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Proiectele noastre comune sunt menite să contribuie la o conectare mai strânsă a Republicii Moldova la spațiul european și la îmbunătățirea vieții cetățenilor”, a afirmat șeful Executivului român.

Premierul Viorica Dăncilă va avea o întrevedere cu premierul Pavel Filip, la finalul căreia vor susține declarații comune de presă, precum și o întâlnire oficială cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

În cadrul vizitei, prim-ministrul Viorica Dăncilă și omologul său Pavel Filip vor participa la o întâlnire cu reprezentanți ai Euroregiunii Siret-Prut-Nistru și vor inaugura Asociația Investitorilor Români din Republica Moldova.

Din delegația guvernamentală oficială vor face parte viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.