Acasă Social Aparare România va continua să susțină respectarea integrității teritoriale a Republicii Moldova

România va continua să susțină respectarea integrității teritoriale a Republicii Moldova

DISTRIBUIȚI

 149680 – 05022018 – Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a efectuat luni, 5 februarie, o vizită oficială în Republica Moldova, la Chişinău. Cu acest prilej, a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său, Eugen Sturza, în cadrul căreia au fost abordate subiecte referitoare la cooperarea militară bilaterală, consolidarea securităţii regionale, precum și la relaţiile de cooperare ale Republicii Moldova cu Alianţa Nord-Atlantică și Uniunea Europeană.

În cadrul convorbirilor oficiale, ministrul Mihai Fifor a declarat că România va continua să susțină respectarea integrității teritoriale a Republicii Moldova și să acorde sprijin în ceea ce privește parcursul european al țării.

Referitor la cooperarea bilaterală în domeniul apărării, cei doi oficiali au discutat despre demararea unor noi proiecte de colaborare, ce vor fi dezvoltate pe viitor. ”În perioada următoare se va pune accent pe instruirea Forțelor Armate din Republica Moldova, prin participarea la exerciții și activități de instruire în comun, furnizarea de expertiză în domeniul elaborării documentelor programatice şi participarea militarilor la cât mai multe programe educaționale în cadrul instituțiilor  militare de învățământ din România. De asemenea, vom sprijini implementarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul mecanismelor și programelor Uniunii Europene și ale NATO”, a precizat ministrul Mihai Fifor.

Ministrul Apărării din Republica Moldova, Eugen Sturza, a mulțumit părții române pentru sprijinul constant oferit și a dat asigurări că va continua eforturile la nivelul ministerului pentru modernizarea și reforma Forțelor Armate, axându-se în principal pe instruire și înzestrare.

De asemenea, cei doi oficiali au subliniat necesitatea intensificării cooperării în domeniul apărării, apreciind importanța coeziunii și unității, mai ales în contextul de securitate internațional și regional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.