Acasă Politic S-a votat înfiinţarea Liceului Romano-Catolic, cu predare în limba maghiară

S-a votat înfiinţarea Liceului Romano-Catolic, cu predare în limba maghiară

DISTRIBUIȚI
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

149712 – 07022018 – Înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş cu predare în limba maghiară a fost votată miercuri de Senat, în calitate de for decizional. Proiectul UDMR a trecut cu ajutorul PSD, ALDE și USR.

Este vorba despre o promisiune a lui Liviu Dragnea, făcută anul trecut Executivului de la Budapesta, după ce a izbucnit un scandal între cele două guverne, Ungaria amenințând că nu va susține candidatura României la OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică).

În 2017, ambasadorul României la Budapesta, Marius-Gabriel Lazurca, a fost convocat de MAE ungar în urma suspendării activității Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș. În luna noiembrie 2016, procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva fostului șef al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Mureș, Ștefan Someșan, și a fostului director al Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș, Zsolt-Jozsef Tamasi, pentru modul în care a fost înființată unitatea de învățământ, anunță Digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.