Acasă Externe Saakaşvili a fost expulzat în Polonia

Saakaşvili a fost expulzat în Polonia

DISTRIBUIȚI

 149778 – 13022018 – Liderul ucrainean de opoziţie Mihail Saakaşvili a fost expulzat în Polonia a declarat luni, 12 februrie, un purtător de cuvânt al serviciului vamal din Ucraina.

”Această persoană se afla ilegal pe teritoriul ucrainean şi, prin urmare, în conformitate cu toate procedurile legale, a fost retrimis în ţara de unde venise”, a afirmat purtătorul de cuvânt Oleh Slobodyan, într-o postare pe Facebook.

Agenţia Reuters aminteşte că anterior purtătoarea de cuvânt a fostului lider georgian afirmase că Saakaşvili a fost „răpit” de persoane neidentificate şi nu se ştie unde se află acesta.

Preşedinte al ţării sale natale, Georgia, până în 2013, Saakaşvili s-a mutat în Ucraina, după revolta populară de aici şi a exercitat funcţia de guvernator regional, din 2015 până în 2016, înainte ca relaţiile sale cu preşedintele Petro Poroşenko să se deterioreze.

Fostul lider georgian, în vârstă de 49 de ani, care acuză autorităţile ucrainene de corupţie la scară largă, risca extrădarea, după ce apelul său pentru protecţie a fost respins de o instanţă de la Kiev, pe 5 februarie. – sursa: Romania-actualitati.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.